overmijzelf

Al  geruime tijd werk ik met veel plezier als zelfstandig loopbaanadviseur. Na een opleiding tot arbeids- en organisatiepsycholoog heb ik bijna twintig jaar ervaring opgedaan in verschillende werkvelden, van de overheid tot commercieel adviesbureau.

Bij iedere baan bekroop mij het gevoel ‘is dit nu echt wat ik wil?’ en bij iedere baan leerde ik met vallen en opstaan meer over mijzelf en kreeg ik een antwoord op de vraag. Je kunt me dus gerust een ervaringsdeskundige noemen.

Na een opleiding tot loopbaanadviseur bij Heidi Jansen ben ik in 2006 Studiematch en Loopbaanadvies Kipping gestart. Studiematch is vooral gericht op jongeren die advies nodig hebben bij het kiezen van een studie na het voortgezet onderwijs. Voor volwassenen met een loopbaanvraag is er Loopbaanadvies Kipping.
Van klanten hoor ik dat ik erg goed kan luisteren, betrokken ben en snel tot de kern kan komen. Kritische vragen stellen hoort hier zeker bij, maar ook creatief meedenken doe ik graag. Ik hou van een gestructureerde en praktische aanpak, met de nodige ruimte voor een persoonlijke invulling en een gezonde dosis humor.

 

Door mijn jarenlange ervaring als studiekeuze adviseur, heb ik veel kennis over het onderwijsveld. Een advies over verdere scholing om een loopbaandoel te bereiken kan een belangrijk onderdeel zijn van een traject.

Outplacement

Outplacement

Een outplacementtraject is bestemd voor diegenen die bij hun huidige werkgever geen toekomst meer hebben en op zoek moeten naar een nieuwe werkomgeving.
Doel van het traject is om je meer zicht te laten krijgen op jezelf en op je talenten. Dit gebeurt door middel van gesprekken, tests en huiswerk.
Gaande de gesprekken ontwikkel je een visie op werk en op de plek die werk in je leven inneemt.

Het traject bestaat uit vier fasen:

 1. Loopbaanoriëntatie
  Het in kaart brengen van persoonlijke eigenschappen, sterktes en zwaktes, competenties en wensen en mogelijkheden ten aanzien van de verdere loopbaan (zie traject loopbaanheroriëntatie)
 2. Voorbereiding op de arbeidsmarkt
  De activiteiten in deze fase zijn er op gericht dat je je zelfstandig op de arbeidsmarkt kunt begeven.
 3. Sollicitatiebegeleiding
  In deze fase van het traject benader je actief de arbeidsmarkt, met als doel het vinden van een passende baan.
  Als blijkt dat een toekomst als zelfstandig ondernemer meer je past, dan word je begeleid bij het nemen van de stappen naar het ondernemerschap.
 4. Coaching bij de nieuwe start
  Na de start in een nieuwe baan onderhouden we, indien gewenst, gedurende twee maanden contact ter ondersteuning en om ervaringen in de nieuwe werkkring te evalueren.

Een outplacementtraject heeft, afhankelijk van de situatie en de gekozen route, een doorlooptijd van zes tot twaalf maanden.